Full-service reclamestudio

Kameleon Reclamestudio is 30 jaar geleden begonnen als studio voor ontwerp, dtp en drukwerk. In de afgelopen jaren is ons bedrijf langzaam uitgegroeid naar een volwaardige studio die niet alleen voor kleine ondernemers, maar ook voor veel bedrijven uit het MKB werkzaam is. Omdat ons vak altijd in beweging is, is het van belang altijd op de hoogte te zijn van wat er speelt in ‘onze markt’.

De opkomst van digitale media en het belang van duurzaam ondernemen drukt zijn stempel op de ondernemer van nu. Reclame-uitingen zijn veel professioneler geworden en aansluitend de communicatie en realisatie. Wij hebben de afgelopen 30 jaar niet alleen dit boeiende proces mogen meemaken, maar ook mogen zien waar de ‘reclame van toen’ zich heeft ontwikkeld tot het totaalconcept van nu.

Ondernemen rond 1990
Ondernemen rond 2000
Ondernemen rond 2010
Ondernemen rond 2020
Ondernemen rond 1990

De nadruk werd gelegd op het logo en de huisstijl. Veel werd uiteindelijk ontwikkeld voor drukwerk. Een visitekaartje was heilig en veel werd gecommuniceerd via folders, brochures en allerlei drukwerk.

Ondernemen rond 2000

Door de intrede van steeds snellere computers en hoogwaardige software werd er steeds meer mogelijk en liep het productieproces niet alleen sneller, alles werd ook meteen een stuk professioneler. Nadruk wordt meer gelegd op online communiceren.

Ondernemen rond 2010

Naast de grotere bedrijven sluiten nu ook de kleine bedrijven aan met een website en (eventueel) een webshop. Ontwerp en DTP richt zich steeds meer op een totaalconcept waarbij de website en de digitale uitingen steeds meer op de voorgrond treden. Helaas ook een tijd waarin veel drukkerijen moeten fuseren waardoor veel vakmensen het circuit verlaten.

Ondernemen rond 2020

De marketing en communicatie naar buiten toe worden steeds internationaler. Digitale nieuwsbrieven en Social Media zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles is steeds meer gericht op een 24-uurs economie en duurzaamheid. Bedrijven kunnen niet om het milieuvraagstuk heen en sluiten hier ook hun uitingen op aan.

Grafisch ontwerp|Webdesign|Beeldbewerking

Menu